Съперничеството между Манчестър Юнайтед и Ливърпул придоби нови измерения с днешната пресконференция на Оле Гунар Солскяр, мениджъра на "червените дяволи".

Норвежецът посочи към последния шампионатен мач на отбора си при гостуването на Уест Хем (2:1 за Юнайтед) и анализира, че съставът му не е получил "две стопроцентови дузпи" от съдията.

И ако това далеч не е толкова странно, Солскяр посочи и виновника за това - Юрген Клоп, мениджъра на Ливърпул.

"Имаше един определен треньор във Висшата лига миналия сезон, който се тревожеше, че на нас ни дават дузпи - каза Оле днес. - И след неговите думи, изглежда няма да ни дадат такава повече. Има голяма, голяма разлика от неговото изказване насам."

През януари германският му колега наистина каза на негов брифинг: "Чувам, че Юнайтед за две години са получили повече дузпи, отколкото ние за пет и половина, откакто аз съм тук".

Поглед към статистиките показва, че Солскяр хем е прав, хем не е. Ритъмът, с който се свиреха дузпи за Юнайтед притесняваше не само Клоп, след като през сезон 2019-2020 г. "дяволите" биха рекорда в историята на Висшата лига с 14 изпълнени наказателни удара в 38 мача. През миналия намаляха на 11, но пак си бяха достатъчно внушителна бройка.

Общо за двата предходни сезона 11-метровите удари за Юнайтед са 25 (за сравнение, за Ливърпул са 11).

След изказването на Юрген, дадените дузпи за отбора на Оле са само 5, което донякъде потвърждава думите на норвежеца.