Битката за титлата в Англия е с троен възел и огромно октаново число на напрежение, а през уикенда имаше своя епичен епизод. Ливърпул и Манчестър Сити не разочароваха в супер мач, завършил 1:1.

"SportCast" пък има своя пореден епизод, отново с разговори по актуалните футболни теми. Акцентът е именно Висшата лига, случилото се на "Анфийлд" със спорен момент в последните секунди и каква изобщо е ролята (ако я има) на реферите и ВАР в това надбягване с три коня за титлата.

Деян Веселинов говори с колегата Явор Кръстев и редактора на Corner.bg Динко Гоцев по тези теми, но и още.

Колко важно е основните фигури на трите претендента да са здрави до края на сезона?

Кой какво го очаква като потенциални "мини" в програмата до края?

Ще повлияят ли евротурнирите на битката?

Резервите и титулярите в един сериозен отбор - нормално ли е да има драстична разлика в класите и личи ли тя на терена?

И как Артета трансформира Арсенал и консолидира всички важни компоненти на клуба около каузата отборът да се върне на върха?

Футбол се играе не само на Острова, а и у нас - въпреки че не винаги прилича на точно същия спорт, който гледаме в родината на играта. Шегата настрана - теми и в родния футбол, колкото искаш.

Може ли някой да спре Лудогорец към 13-а поредна титла? И какво се случи в Бистрица за поредната порция драма между ЦСКА 1948 и ЦСКА?

Разговорът ще засегне и какво ни очаква през седмицата в Шампионската лига, както и в другите два турнира на УЕФА. В петък ще знаем всички четвъртфиналисти в трите надпревари.

В петък е и конгресът на БФС, след който ще имаме ново ръководство на родния футбол.

Всичко това и още - вижте във видеото с поредния епизод на "SportCast".