Станимир Стоилов не пожела да коментира своето бъдеще по време на днешната пресконференция на стадион "Георги Аспарухов".

Брифингът бе насочен изцяло към предстоящия мач срещу Локомотив (София), а Стоилов отново заяви, че след края му вече ще говори за своето бъдеще.

Това обяви той и вчера, когато сподели пред чакащите го журналисти, че най-важната му задача е утрешния мач и победата, а едва след него ще се коментират други теми.

Раздялата на Стоилов и Левски се смята за почти сигурна след вчерашната събития на Общото събрание на клуба, когато Наско Сираков освободи изпълнителният директор Иво Ивков, а очакванията са треньорът да го последва към изхода на "Герена".

Стоилов все пак подчерта, че тук не става въпрос за "пришиване" към Сираков и Ивков, а за самостоятелно решение, което той вече е взел, а утре ще съобщи на всички.

"Предполагам, че нещата, които се случват не оказват влияние на футболистите. Тяхната задача е да играят по най-добрия начин и да защитвата името на Левски. Това е най-важното нещо, което трябва да се случи. Говорим за столично дерби, което загубихме преди няколко месеца в "Надежда". Сега

Най-важната ми цел е мачът. Моята глава е дебела и голяма, мога да поема доста неща. Към момента мисля за мача.

Бъдещето ми е свързано с мача. Утре след края му ще може да ме питате и ще ви кажа какво е бъдещето ми и какво ще се случва. Не е толкова далеч, може да почакате.

Моите решения отдавна съм ги взел. Мисля, че ще е най-доброто за Левски. Дали ще се хареса решението ми не е важно. Никога през живота си не съм се пришивал към някого. Всичките ми действия са били да защитавам Левски. Не правя компромиси с футболисти, с мен или други неща.

 Към много ме пришихте, но не мога да се разкъсам. Към мен винаги са били пришити феновете. Няма нещо, което повече да ме е радвало, че направихме обединение между всички - фенове, ръководство, отбор. Нека да завършим този мач. Резултатът няма да повлияе. Никога не съм взимал под внимание един резултат. Гледам в по-далечни хоризонти. Бяхме на дъното, сега сме на първокласен път и остава да излезем на магистрала", сподели той.