Стилиян Петров е един от последните български футболни мохикани, оставили запомняща се следа в европейския футбол.

Бившият капитан на България се превърна в легенда на Астън Вила, след като игра за бирмингамския клуб между 2006 и 2013 година. Халфът носеше капитанската лента и на "Вила Парк", а сега взе отношение относно предстоящото подновяване на сезона в Премиър лийг, обявено вчера.

Според Стан този ход е заради чисто материални подбуди, а здравето на всички участващи във Висшата лига изобщо не е приоритет №1.

"Говорим за пандемията, но всъщност подновяването е поставяне на парите пред здравето. Много хора не осъзнават, че това всъщност е голям проблем", заяви българинът, цитиран от в. "Mirror".

Петров сподели и че се притеснява от нивото на играта при рестартирането на Премиър лийг, давайки за пример случващото се в Бундеслигата в Германия, където според него в момента не се играе достатъчно качествен футбол.

"Въпреки това знам, че играчите са щастливи, защото правят това, което обичат. И се забавляват. Колкото и да не съм фен на Бундеслигата", добавя Стилиян.

Петров изглежда е интересна тема за английските медии, защото се появи в заглавията и по друг въпрос.

Съотборникът му във Вила Габриел Агбонлахор даде интервю, в което заяви, че ще мрази Роберто Ди Матео до края на живота си. Причината? Отношението му към Стилян, когато играчът направи опит за завръщане на терена, след като се пребори с левкемия.

През лятото на 2016-а, три години след диагнозата, българинът направи подготовка с отбора, изигра и минути в контроли. Тогава се очакваше да подпише краткосрочен договор и да получи възможност да се върне на терена, за да сложи венец на невероятната си, спечелена битка с болестта. Но Ди Матео реше да не предлага контракт на любимеца на феновете.

"Ще го мразя до края на живота си. Всеки друг мениджър би му дал шанс. Дали за месец или за шест. Но би му позволил да покаже на какво е способен. Отношението на Ди Матео беше отвратително и коравосърдечно", категоричен е Агбонлахор, който също прекрати кариерата си, след като приключи с Астън Вила.

Бившият английски национал е убеден, че и до днес не може да намери достатъчно силни думи, с които да опише ненавистта си към италианския треньор.

"Ако го видя на улицата, ще му кажа точно какво мисля. Макар че му казах и тогава, когато отпрати Стилиян", добавя той.