Стойчо Младенов заяви категорично, че няма шанс той да поеме треньорския пост в ЦСКА 1948 след напускането на Любослав Пенев.

"Червените" са без наставник, като имаше слухове, че именно оперативният директор може да поеме състава, намиращ се на завидното трето място във временното класиране.

Младенов коментира ситуацията с Пенев след изтеглянето на жребия за четвъртфиналите в Купата на България, който отреди ЦСКА 1948 да гостува на Арда.

"Все някой трябваше да се падне. Няма слаб отбор сред тези, които продължаваме. Одобряваме жребия като нещо нормално. Хубаво е, че по-силните отбори остават на следващия етап, надявам се", каза Младенов, след което говори за напускането на Любослав Пенев.

"Никой не го очакваше това. Никой никого не е гонил. Изключително сме доволни от Любо Пенев и екипа. И като резултати, и като работа. Надявам се следващият треньор да постигне същите, а защо не и по-големи успехи.

Как гледам на слуховете, че ще заменя Любо Пенев? С насмешка. В живота си винаги съм бил коректен. Казвал съм истината в очите. Старая се да бъда полезен на всеки, който има нужда от мен. В това отношение съм перфектен. Нямам врагове.

От първия ден в клуба обявих моето решение. Няма вариант да стана треньор. Аз съм човек на 65 години и знам какво правя. Забравете Стойчо Младенов старши треньор на който и да е отбор.

Имаме кандидатури за треньор. Въпрос на разговори. Когато избираме, трябва да поговорим с тях за визията им за футбола. Имайте търпение, защото бяхме изненадани. Който и да стане, винаги съм готов, стига някой да ме попита, да помогна. Не си мислете, че ще се предлагам на който и да било или ще му се меся в работата. Знам каква е била моята реакция, когато някой се е опитвал да ми се меси. Така че никога няма да го направя", завърши Стойчо Младенов.