Проектът за футболна Суперлига, която да измести Шампионската лига като най-силния клубен турнир в европейския футбол, изглежда все още е на дневен ред. Преди година идеолозите на все още неосъществената надпревара претърпяха крах, но не са се отказали от желанието си все пак да продължат с опитите си.

Associated Press съобщава, че в търсене на ново начало, представителите на Барселона, Реал (Мадрид) и Ювентус, които останаха единствените поддръжници на проекта, са назначили нов шеф на компанията A22 Sports Managemеnt. Именно базираната в Мадрид компания работеше съвместно с грандовете на европейския футбол по неуспешното начало на Суперлигата през април миналата година.

Барса, Реал и Юве все още чакат развитие на обвиненията срещу УЕФА, че федерацията упражнява монопол върху международните турнири. Решението трябва да да дойде от Съда на ЕВропейския съюз.

Новият директор на компанията е Бенрд Райхарт. Tой е бил изпълнителен директор на германската телевизия RTL, a също така има опит в спортния мениджмънт и маркетинг посредством работата си в агенцията Sportfive.

"Неговата първа работа ще бъде започването на диалог с клубове, фенове и медии", гласи обявлението на A22 Sports Management.

Новата идея за Суперлигата е да бъдат направени определени реформи, които да позволят на по-голям брой клубове да вземат участие в турнира.