Традиционно за времето, в което живеем, интернет се вдъхнови и се смее искрено от дузпата, отсъдена за Манчестър Сити срещу Шахтьор в Шампионската лига в сряда.

И без нея домакините щяха да спечелят, след като разгромиха украинския съперник с 6:0, но дори хеттрикът на Габриел Жезус остана засенчен от ситуацията с Рахийм Стърлинг, довела до един от най-смешните наказателни удари в историята.

Съдия на мача бе Виктор Касай, много опитен унгарец, свирил и финал в Шампионската лига. Как и какво видя той в 24-ата минута, остава пълна мистерия.

Стърлинг се откъсна отляво, ритна земята и падна. Защитникът на Шахтьор Микола Матвиенко бе на повече от метър. Наоколо нямаше кой друг да спъне английския национал.

"Те не бяха в зоната на един и същ пощенски код", написа иронично BBC, опитвайки да илюстрира колко нелепо бе отсъждането.

Касай даде дузпа и Жезус вкара. Украинците се смееха, не можещи да повярват, че това се случва в Шампионската лига.

Стърлинг се извини с половин уста след мача на съдията и на съперника, но е атакуван жестоко в социалните мрежи. "Трябваше да стане и да каже на Касай, че не е докоснат и няма дузпа", отсече в студиото на BT Sport Рио Фърдинанд.

"Това не е симулация, но е просто нелепо да се отсъди дузпа", възмущаваше се и водещият Гари Линекер.

"Най-ужасното решение в историята", коментира кратичко в. "Дейли Телеграф".