Футболната Суперлига, разцепила Европа още преди официалното си започване, продължава да е най-горещата тема в спортния свят. Днес заглавията в спортната преса са изцяло по тази тема, като мненията са в една и съща посока - против новия проект, който цели да донесе огромна печалба на дванадесетте клуба-създатели, които не са доволни от финансовия си дял от участие в Шампионската лига.

“Правителства, организации, клубове, треньори, футболисти, фенове, преса… уплашени от този проект. Шум срещу Суперлигата!”, пише мадридското издание Marca на първа страница на днешния си брой, като не пропуска възможността да се заяде с каталунския съперник Барселона - “За Барса това е икономическо спасение”.

“Тотална война”, лаконични са каталунците от SPORT, докато колегите им от Mundo Deportivo отиват по-далеч, разкривайки, че двата испански колоса, Реал и Барселона, ще вземат по 350 милиона евро само за присъединяването си към проекта.

“Суперлигата - футболът се счупи”, кратки са и от другото популярно мадридско издание - AS. Валенсианците от SuperDeporte са още по-крайни и определят милионната Суперлига на Флорентино Перес като “Голямото предателство”, нападайки Барса, Реал и Атлетико.

“Ние сме шампионите!”, заиграва се парижкия L’Equipe с песента на Queen и с това, че Пари Сен Жермен единствен от полуфиналистите в Шампионската лига този сезон няма да участва в новия проект, което му дава шанс да вземе бленувната европейска титла, макар и служебно.

“Спрете ги!”, пишат италианците от La Gazzetta dello Sport 

“Змии и лъжци”, гласи заглавието на британския Daily Mail. От Manchester Evening News директно атакуват двата местни отбора с въпрос как не ги е срам и уточнение, че 140 години история отиват по дяволите заради пари.

Може би най-въздействаща е първата страница на португалския ежедневник A Bola. Иберийците се заиграват с кино класиката “Мръсната дузина”, като днешното им чело изглежда като изваден от уестърн плакат с дванадесетте клуба от Суперлигата и категоричното - “Издирват се”.