Неймар успокои, че ще играе отново на Мондиал 2022, въпреки огромния оток на глезена му след мача на Бразилия срещу Сърбия (2:0)

Звездата на селесао ще пропусне днешния двубой срещу Швейцария, но ще е на линия или за срещата с Камерун от групата, или за осминафинала. Естествено, при условие, че Бразилия (очаквано) се класира за него.

В социалните мрежи Ней показа и апарата, с който е ускорена процедурата по възстановяването му. Той се казва "NormaTec 2.0" и тази серия е често използвана в спортни отбори. Но специално това издание е последно поколение - произведено това лято.

Бразилският отбор се е снабдил с три такива при заминаването за Катар, а единият е "зачислен" на Неймар след мача със Сърбия. Представлява компресиращ ботуш, който се носи за по няколко часа на ден и се контролира с дистанционно управление.

Апаратът за компресо терапия и лимфен дренаж принципно е най-приложим при проблеми с вени и кръвообръщение в крайниците.

В случая - ще помогне хематомът да спадне възможно най-бързо. Очаква се бразилската звезда да тренира отново в сряда, а за участието му в петък срещу Камерун да се преценява в последния момент. Разбира се, фактор ще е и резултатът от сблъсъка с Швейцария.

"Гордостта, която изпитвам в тази фланелка, не може да бъде описана - написа в Инстаграм Неймар. - Ако Господ ми даде шанс да се родя отново в страна по избор, тя отново ще е Бразилия.

Нищо в живота ми не е идвало лесно. Сега е един от тежките моменти. И пак - травма на световно първенство... Ще направя всичко възможно да помогна на отбора си, на страната си."