Голямата звезда на Реал (Мадрид) и Бразилия - Винисиус, не сдържа сълзите си по време на пресконференцията преди утрешния суперсблъсък между Испания и Селесао.

Двата тима се изправят в контрола на "Сантяго Бернабеу", където нямаше по-подоходящ човек от Винисиус да застаане пред медиите.

Испанските медии подхванаха темата за расистките обиди, които Винисиус неведнъж получаваше из местните стадиони, а на практика тази тема измести всичко около самия мач.

Винисиус от своя страна не успя да сдържи сълзите си, а това доведе до окуражителни аплодисменти от всички присъстващи в залата.

"Съжалявам. Искам само да играя футбол, да правя всичко за клуба и семейството си, никога да не виждам как чернокожите хора страдат", сподели той през сълзи.

След като се поуспокои, Винисиус продължи:

"Доста е тъжно, това е нещо, което се случва тук във всеки мач, всеки ден. Всяко мое оплакване ме прави много тъжен.

Подобно нещо се случва с чернокожи по целия свят, не е само в Испания. Благодаря на всички испански играчи, които винаги ме подкрепят. Все повече и повече хора ми показват подкрепата си. Благодаря и на президента на Бразилия и всички бразилски спортисти. Надявам се, че в бъдеще това ще става все по-малко и ще има по-малко хора, които преминават през това.

Липсата на наказание е това, което ме разстройва най-много, че всички тези хора се прибират у дома без последствия. Да играеш футбол е много важно, но борбата срещу расизма също е много важна.

Моята битка не е срещу Испания или испанските фенове, а срещу расизма. Никога не съм мислил за напускане на Ла Лига, защото в противен случай бих дал на расистите това, което искат. Ще продължа в най-добрия клуб в света, ще вкарвам много голове, за да продължат да ме гледат. Расистите са малцинство".