Тодор Батков даде любопитно интервю в предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт, в което говори за настоящата ситуация в Левски и проблемите, които са обгърнали клуба.

Бившият президент на "сините" коментира настоящия собственик Спас Русев и треньора Славиша Стоянович, както и времето, по което той бе начело.

За предупреждението на УЕФА, че Левски може да бъден изхвърлен от евротурнирите

"Това е в рамките на мониторинга. Тази система се въведе преди повече от 10 години.

Имат 3-4 фаворит клуба в България, които следят текущо. В рамките на мониторинга е лъснало, че тези задължения трябва да се платят или разсрочат, за да има удовлетворителен за тях изход. Иначе може да наложат санкция. Там няма милост.

За състава

"Ситуацията е доста сбъркана. Следя всичко в Левски, но не знам имената на всички. Как са дошли, кой ги е довел и какви комисионни е получил? Така беше през 1999-а, когато доведохме Люпко. Отборът се влачеше като свински черва от 10 до 10:30 часа. Бяха 38 футболисти и нямаше двама с еднаква екипировка. Люпко се побърка и каза: "няма какво да правя тук". Сираков си влезе във функциите и освободи на същия ден шест футболисти.

Сега е горе долу същото. Не мога да разбера защо. Не знам на база на какви критерии и какви комисионни се прави това. Не казвам, че при мен всичко е било цветя и рози. Ние също доста хаотично привличахме футболисти, но такова чудо не е било. В същия момент - пет вратари и изпуснахме Димитър Шейтанов. Момчето не вижда шанс да пази при петима вратари. Вратарите ни костват много точки. Ако погледнем есенния дял, между 15 и 18 точки загубихме заради тях. Николай Михайлов е голям вратар, един от големите таланти в школата на Левски. Със сигурност ще помогне.

Рецептата за Левски е баланс между чужденци и българи и дори преобладаване на българи. По възможност - играли в Левски или в школата. С изключение на Райнов, Божинов игра в Левски. Бандаловски е наше момче. В душата си е левскар и не бива публиката да го приема на нож. Заплатата на Обертан е безумна за аршина на Левски".

За треньора

"Не бива да се губи този треньор. Той очевидно е добър и успял треньор. Има амбиции и желание, но някак си и той е поставен в много кофти положение. Сега чух, че оставал за шест месеца.

За Спас Русев

"Не ми е звънял Спас Русев. Не мога да го оценя. По дефиниция президентите на Левски и ЦСКА винаги са виновни. Дори отборът да има дубъл, требъл, пак е виновен защо тимът не играе финал за Шампионската лига или не е стигнал до Лига Европа. Не искам да го оценявам. Убеден съм, че не му леко. Тежка му е раницата, крива е за носене, убива. Не бива да се допуска някакво сътресение, заради тези стотици хиляди, които обичат Левски.

В момента Левски прилича на Литекс от най-черните му години. Черна дупка, в която не се знае какво се случва. Това не трябва да се случва. Това не е отборът на народа. Левски трябва да генерира новини, да се лансират юноши, положителни новини, отрицателни новини, да са някак си публични първите хора в клуба. Не бива да е така, както е в момента. Това допълнително отблъсква хората.

Първите хора в клуба трябва да са по-публични. Това допълнително отблъсква хората. Президентството на Левски е високо обществен дълг".

За евентуално закупуване на Левски от Васил Божков или Асен Чандъров

"Всичко е възможно, но мога да ви кажа, че когато Божков излезе от ЦСКА през 2006-а година първите дни от декември, той дойде да се види с нас в Лондон - тогава играехме с Челси. Тогава той каза, че приема поздравления, защото се е отървал. Пожела го и на мен. Аз шеговито му казах, че мога да му дам Левски, а той ми каза: "Не, не". Това е истина, между другото.

Не вярвам, че ще стане. Ако има здрав разум, а Божков има такъв. Чандъров по-слабо го познавам. Той има сърце и душа за футбола. Направи много неща първо на Драгалевци, сега със Септември. Не мога да преценя, а и аз чувам много слухове. Не бих искал да се ангажирам.

От споменатите, може би Чандъров би могъл, защото и той е левскар. Синът му бе в нашата школа, преди да го дръпнат в ДИТ.