Родните клубове са в своята дълга зимна пауза, а това обичайно е период на редица трансферни слухове около техните селекции.

Разбира се, че най-голям интерес предизвикват новините около двата столични гранда, които при всички положения ще се нуждаят от подсилване, за да успеят да преследват целите си.

В последните дни непрестанно се говори за продажба на основни играчи като Хосе Кордоба и Андриан Краев от страна на Левски, като "сините" съответно ще трябва да търсят техни заместници.

Освен това Левски има нужда от плеймейкър, като "сините" вече са отправили оферта към Абубакар Тунгара от Арда.

"Сините" са предложили 250 хиляди лева за 29-годишния малиец, но тази оферта веднага е била отказана от ръководството на кърджалийския тим, пише "Тема Спорт".

От Арда искат подобрено предложение за своя основен играч, който направи страхотен сезон и половина в Берое, преди да направи трансфер в посока Кърджали.

Освен Тунгара, "сините" имат интерес към вратаря на Пирин - Максим Ковальов, а освен това се търсят десен краен бранител, дефанзивен халф и централен бранител, в случай, че Кордоба бъде продаден.

Снимка: БТА

Макар и по-малко, трансферни новини има и на "Българска армия", където бразилци поискаха да си приберат у дома вратаря Густаво Бусато.

Новината идва от медиите в неговата родина, като гласи, че клуб от елита на страната е отправил оферта към вече дългогодишният страж на "червените", който и през настоящия сезон имаше ключова роля за някои победи със спасяванията си.

Самият Бусато призна пред медии в родината си, че действително интерес към него има, но на този етап той все още не е решил дали да се прибере у дома или да продължи да играе с екипа на ЦСКА, наричайки България свой втори дом.