Треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа призна, че е горд от своите играчи и цялото им европейско пътешествие.

Снощи родният шампион отпадна от елиминациите на Лигата на конференциите след общ резултат 2:2 с белгийския гранд Андерлехт и 0:3 при изпълнението на дузпи.

Лудогорец бе равностоен на белгийския си опонент за общо 210-те минути игра в двата мача, но впечатление направиха трите ужасяващи дузпи, които разградчани изпълниха.

Любопитното е, че Анте Шимунджа не е определял изпълнителите, а е оставил футболистите сами да решават кой да бие.

"При дузпите играчите са тези, които решават. Мачът беше емоционален. Не е професионално да карам футболисти да бият дузпи. Те взеха тази отговорност и съм горд с тях.

Не е лесно за тях, но е важно, че продължихме да се борим въпреки всичко. Не бих сменил нищо по начина, по който се подготвихме за план А и план Б.

Горд съм от играчите, защото това европейско пътешествие беше много добро и поучително. След този мач футболистите ми ще станат по-добри хора и играчи. Горд съм с тях, независимо, че не се класирахме", заяви словенският треньор.

Звездата на тима и футболист №1 на България за изминалата година - Кирил Десподов, пък изрази мнение, че Лудогорец е заслушавал мястото си напред в турнира.

"Изиграхме един добър мач, мисля, че играхме много по-добре от първия двубой. До минимум сведохме грешките. Играхме приличен и красив футбол. Тежко е, като останем с човек по-малко. На дузпите вече е 50 на 50. Всеки може да пропусне дузпа. Доминик изпълни супер дузпата, но просто трябваше малко по-силно. Вратарят на Андерлехт се справи чудесно, има малки тънкости, които той използва. Заслужавахме да победим Андерлехт. Не са ни смачкали, трябваше да излезем победители", каза Десподов.