Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив изнесе скандални разкрития за ситуацията в клуба и заяви, че най-вероятно ще напусне поста си. Колев е бесен от борбата за власт между двамата основни акционери Христо Крушарски и Адам Сотков, като определи ситуацията като нетърпима.

Колев разкри, че токът на клубния стадион може да бъде спрян заради задължения, а финансите на "смърфовете" са критични. Той застана пред медиите след загубата от "Левски" с 0:3, а само минути след изказването му стана ясно, че в понеделник той е привикан на среща с шефовете.

Ето всичко по-интересно от скандалните разкрития на Павел Колев:

"Психологически нещата станаха сложни. Това, за съжаление, е върхът на айсберга. Отборът като отбор отдавна изпревари клуба като развитие. Клубът дърпа отбора назад.

Ние с Илко Пиргов не сме си намерели имената на улицата. Ако няма разрешение на проблемите, няма как да продължим да работим. През юли имахме сътресения, в които доста ясно показах, че нямам намерение да ставам параван за неща, които нито са съгласувани с мен, нито ми харесват. Бих предпочел да гледам хората в очите и когато ми задават въпроси какво се случва в Локомотив, затова и говоря в момента. Така, както сме тръгнали, нещата няма да свършат добре. Има сериозно напрежение, което стига до ексцесии между основните акционери в Локомотив Пловдив. Нещата преминават границите на добрия тон и ние с Илко Пиргов сме по средата на тези отношения, което се отразява зле.

През последните 4-5 месеца вкарахме плащанията в ритъм. Опитахме да погасим част от задълженията и в интерес на истината, това, което мога да кажа, че през последните 4 месеца заплатите се плащаха сравнително навреме и парите бяха изкарани от самия клуб. За съжаление, често средствата, които Локомотив Пловдив успя да геренира, не влизаха в клуба. Въпреки моите настоявания да разбера къде отиват тези пари, не получих отговори. Единствено за част от сумите, които ми беше казано, че се дават на Миньор Перник назаем и щели да бъдат върнати.

Имаме огромен проблем с екипировката. Подписан е договор, който още не мога да изплатя с тези средства. Да не говорим, че самата екипировка не е налична. Който е избирал фланелката, да дойде да обясни защо футболистите нямат екипи. Защо генерираме поръчки от онлайн магазина и не можем да ги изпълним. Защо средствата от този онлайн магазин не влизат в Локомотив Пловдив, а отиват другаде. Още редица въпроси, на които не получих отговор.

Стигнахме дотам, че отборът бе заплашен да не бъде настанен във Враца. В тази обстановка имаме претенции да се борим за челни места и да се конкурираме с големите клубове в България. Това е несериозно. По тази причина аз не виждам смисъл да се боря повече, защото очевидно в Локомотив Пловдив се решават на друго място, а не на Лаута. Аз съм на трудов договор, най-вероятно, ако няма промяна, няма да продължа да работя. Само ще кажа, че има реална опасност токът на стадиона да бъде спрян", разкри Колев.