Ръководството на Царско село внесе жалба срещу съдийството в двубоя срещу Лудогорец от деветия кръг на футболното първенство, който се игра на 17 октомври (събота) и завърши наравно 1:1.

Столичани прилагат и видеозапис със спорните положения.

"В 49-ата минута на срещата реферът Георги Николов подмина очевидна игра с ръка на Георги Терзиев в наказателно поле на разградчани и не отсъди 11-метров наказателен удар. Само припомняме, че в срещата бяха отсъдени две дузпи в полза на Лудогорец, а първата от тях също за игра с ръка в наказателното поле.

В 72-ата минута бе спряна голова атака на нашия отбор с несъществуваща засада, която бе маркирана от асистент съдията Даниел Ников.

Отново сме длъжни да заявим, че уважаваме работата на реферите, но очертаващата се тенденция в последните кръгове определено ни притеснява. Само бихме желали да напомним, че преди три кръга, че в двубоя срещу Ботев Враца също не бе отсъдена явна дузпа за нашия отбор.

Тези натрупващи се грешки, в ущърб на Царско село, ни кара да мислим, че не са случайни, а тенденциозни и са свързани с доброто представяне на отбора от началото на сезона", се казва в съобщението на управата на клуба.