ЦСКА показа графики с проекти за нов стадион, какъвто се афишира да се строи на мястото на "Българска армия".

Две фирми са презентирали своите варианти пред ръководството на клуба, като в сайта на "червените" се уточнява, че се чака и трета визия, предложена от друга фирма.

Също така се уточнява, че "мащабният проект е на ниво предпроектно проучване", и че следват много процедури по избора на офертите, по съгласуването с държавата и общината на строителството и т.н.

Това е трети случай, в който ръководители на ЦСКА афишират желание за строеж на нов стадион, като в предишните два, все през първото десетилетие на новия век, до такъв не се стигна.

Снимка: www.cska.bg

Ето го и пълното съобщение в сайта на ЦСКА, както и четирите предоставени там графики от презентациите на проектите:

"Армейци,

основните акционери в клуба Гриша Ганчев и Юлиан Инджов започнаха разглеждането на проектите за нов модерен стадион. В четвъртък две фирми презентираха пред тях своите концепции за бъдещето съоръжение на ЦСКА. Това са фирма "Вамос" с архитект Георги Савов (снимки 1 и 2) и фирма "Design Initiatives" с ръководител на екипа архитект Владо Вълков (снимки 3 и 4). Те запознаха собствениците на клуба с архитектурните планове и строителните решения.

В момента мащабният проект е на ниво "предпроектно проучване". Предстоят нелеки процедури в бъдеще освен по избора и одобрението на офертите, така и най-вече по съгласуване и сериозна съвместни работа с държавата и Столична община.

С разрешението на авторите и по желание на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, предоставяме постъпилите на този етап предложения на вниманието на многобройните червени привърженици. Идната седмица предстои разглеждането на още един проект от трета фирма."

Настоящият стадион на ЦСКА - "Българска армия", е построен през 1967 г. и е открит под името "Народна армия". Клубът никога не се е местил от този дом, който е в сърцето на Борисовата градина.

Снимка: www.cska.bg

Снимка: www.cska.bg

Стадионът на ЦСКА в момента

Снимка: www.cska.bg