ЦСКА подписа последен договора за телевизионните излъчвания на мачовете от първенството, 48 часа преди да бъде наказан със служебна загуба.

Директорът Пламен Марков лично занесе в сградата на БФС документа, с който клубът склонява на условията и за този сезон. Така за момента е потушен опитът за бунт, разпален именно от ЦСКА за конфликт на интереси в търсене на евентуална невалидност на контракта. Нито един клуб не подкрепи "червените" в битката им.

Очакваше се това да стори другият гранд - Левски, но "сините" подписаха договора с Нова, БФС и "Футбол Медия Про" още по-рано тази седмица.

Днес по обяд 13 подписа седяха под контракта, чакаше се ЦСКА. Ако нямаше потвърждение от "Българска армия" до петъчния старт на първенството, наредбата повеляваше да бъде присъдена служебна загуба в първия двубой (с Етър у дома). Ако клуб откаже да се включи в колективното споразумение и до втори кръг, той ще бъде изхвърлен от групата.

Драмата около тв правата се разгоря миналата седмица, когато ЦСКА прати писмо в БФС с твърдение, че има конфликт на интереси по договора, посочвайки собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев като участник в сделката от няколко страни - като член на Изпълкома на БФС, собственик на фирмата, притежаваща правата за излъчване ("Футбол Медия Про") и на медията, която излъчва мачовете - Нова.

В отговор Футболният съюз формулира позиция до ЦСКА, че правата у нас регулира именно БФС, а договорът е колективен, не индивидуален за всеки отбор. Комисията по защита на конкуренцията също разгледа казуса и, неофициално, позицията е, че няма конфликт на интереси.