"Лудогорец" отпадна от Шампионската лига след 0:1 като гост на "Види", с което общият резултат от сблъсъците с унгарския първенец е същият - 0:1.

Преди седмица в Разград нулевото равенство изглеждаше като пропуснат шанс, но - все пак, анализите бяха, че българите са по-класният тим. И се очакваше, както се е случвало и преди, "зелените" да поправят грешната си стъпка.

Не се видя разлика в класите в полза на фаворита обаче на реванша, където "Лудогорец" имаше един шут в рамката на вратата на домакините за 90 минути, както и едно попадение в гредата в последните минути, дошло малко случайно.

Шампионът на България разочарова, а не помогна и съдийството на австриеца Мануел Шутенгрубер, който е електротехник по професия.

Едно негово решение допринесе за усложняването на и без това нелекия мач за гостите. Те и до 39-ата минута се лутаха по терена, а след изгонването на Върджил Мисиджан нещата станаха критични.

Австриецът бе прекалено педантичен и пресили и двата жълти картона на Мисиджан - първия за неправилно заставане в стената при пряк свободен удар, а втория - за симулация. При падането в 39-ата минута такава по-скоро нямаше и единственото оправдание на рефера е, че Мисиджан падна два пъти в търсене на нарушения по-рано в мача, за което не бе санкциониран.

Но при всички случаи изгонването му толкова рано в двубоя бе изключително пресилено.

"Види" се възползва от разклащането на "Лудогорец" и натисна здраво в края на първото полувреме. Вратарят Ренан - блестящ цяла вечер за гостите, спаси две ситуации, преди в 45-ата минута Анел Хаджич да вкара с глава единствения гол. Босненецът завърши продължителна атака, в която бранителите на шампиона на България не успяха да избият топката няколко пъти.

Второто полувреме бе тягостно, като чак в 59-ата минута Натанаел нанесе първия удар, намерил очертанията на вратата на домакините. Беше безобиден.

В 79-ата минута резервата Жоао Пауло уцели гредата, стреляйки изненадващо от пряк свободен удар, вместо очакваното центриране. Но и това положение дойде леко случайно и не бе плод на атакуващия футбол, който знаем, че "Лудогорец" може да играе.

Изненадващо беззъбата игра на Разград може да има своето обяснение и в изненадите, които треньорът Пауло Аутуори реши да предприеме. В атака започна полякът Швиерчок вместо изпеченият и доказан в такива битки Клаудио Кешерю, който видимо промени позитивно играта след късното си включване.

Но - за анализи време има.

"Лудогорец" отпада и се прощава с мечтата за Шампионската лига, но не и за Лига Европа. На 9 и 16 август идват мачове с победителя от двойката "Жрински" (Босна) - "Валета" (Малта), който би трябвало да е сравнително по-леко препятствие от унгарския първенец.

След тези двубои, ако "Лудогорец" продължи, го чака още един дуел до груповата фаза на втория по сила турнир. И там, на плейофния етап, шампионите на България ще са сред поставените отбори и могат да се надяват на по-приемлив жребий.