Юлиан Нагелсман официално бе обявен за селекционер на националния отбор по футбол на Германия. 36-годишният треньор, който по-рано през годината се раздели с Байерн (Мюнхен), ще бъде вторият най-млад треньор в историята на страната.

На по-малка възраст селекционер е бил единствено първият треньор на Бундестима - Ото Нерц, нагърбил се с отговорността през 1926-а, когато е на 34 и след това водил страната в продължение на десетилетие. Сега в Германия не възлагат надежди Нагелсман да остане толкова дълго на поста, но със сигурност се надяват, че ще вдигне позаспалия гигант на крака преди Евро 2024.

Първенството на Стария континент ще се проведе в 10 германски града от 14 юни до 14 юли догодина.

"Имаме Европейско в собствената си страна. Това е нещо, което се случва веднъж на някоко десетилетия и е специално", заяви Нагелсман, който ще бъде дванадесетият треньор в историята на страната.

Руди Фьолер води Маншафта в последната контрола с Франция след уволнението на Ханзи Флик дни преди това.

Нагелсман е най-младият наставник в историята на Бундеслигата, където направи име с Хофенхайм и е считан за тактически гений, като предстои да видим дали ще може да приложи методите си и извън клубния футбол.

По ирония на съдбата в Байерн той наследи Ханзи Флик, а сега на практика пак се случва същото, защото Фьолер бе само временен вариант докато се намери постоянно решение.

Дебюътът на Нагелсман ще бъде на 14 октомври в контрола като гост на САЩ.