Шефовете и хората от треньорското ръководство в Манчестър Юнайтед са разделени в мнението си за бъдещето на Мейсън Грийнууд.

Младият нападател бе оправдан по всички обвинения в домашно насилие срещу бившата си приятелка.

Той бе арестуван миналия януари, но договорът му с Юнайтед така и не бе прекратен. В клуба искаха да изчакат решението на прокуратурата, но дори и след него, на "Олд Трафорд" се двоумят.

Според медиите на Острова, ръководните фактори в клуба са разделени в мнението си. Според някои от тях след снетите обвинения Грийнууд трябва да бъде върнат в първия състав, но според други, той трябва да бъде освободен.

Информациите твърдят, че самият треньор Ерик Тен Хаг не е ентусиазиран от евентуалното включване на Грийнууд в състава си.

Нидерландският специалист не пожела да навлиза в детайли около тази тема и сподели: "Не мога да добавя нищо към ситуацията около него, нито процесът, който клуба ще предприеме. Позовавам се изцяло на изявлението на клуба. Нашата работа е да се съсредоточим върху собственото си представяне и подготовката за двубоя с Кристъл Палас, въпреки новината за Мейсън Грийнууд".

Странно или не, въпреки решението на прокуратурата, от Манчестър Юнайтед ще стартират свое вътрешнно разследване по случая, което изуми доста от феновете.

Мнозина смятат, че от клуба целят да намерят мотив за дисциплинарното уволнение на Грийнууд, който има договор до 2025-а за 70 хиляди паунда седмично.