Ситуацията в Барселона и във всички големи клубове е далеч от розова заради финансовите загуби около пандемията, а от днес каталунците понесоха и друг удар и са и с намален състав на ръководството.

Шестима директори са депозирали оставките си снощи, като четирима от тях бяха подканени за това свое действие от Хосеп Мария Бартомеу, а другите двама са подкрепили колегите си и също освобождават постовете си.

Президентът бе поискал оставките на Емили Роусауд, Енрике Томбас, Силвио Елиас и Хосеп Понт, но освен тези четири, получи и още две - от Мария Тейшидор и Жорди Калсамилия. След това разместване на пластовете бордът на директорите ще бъде съставен от 13, а не от 19 души. Роусауд и Томбас бяха и вицепрезиденти.

"Препоръчваме при първа възможност да има нови избори за клубен президент", пишат те в общото си писмо и призовават за смяна на властта, за да може всички важни предизвикателства в близкото бъдеще да бъдат посрещнати по възможно най-добър и адекватен начин.

Цялостният начин на упралвение на Барселона е посочен като основна причина за решението на шестимата. Те не са доволни от ръководството на Бартомеу и от това какви действия се взимат в сложната ситуация с пандемията, касаещи клубното бъдеще.