Още непрежалил загубата на Синиша Михайлович, светът на футбола е изправен пред ново изпитание. А причината са лоши новини, свързани с италианската легенда Джанлука Виали.

Бившият нападател от 5 години се бори с рак на панкреаса, а в последните часове състоянието му рязко се влоши, пише "Гадзета дело спорт". Самият Виали преди дни напусна поста си в Италианската футбола федерация, като причината е тежкото му здравословно състояние.

Вчера от Лондон, където бившият нападател се премести да живее преди години, дойде новината, че състоянието му се е влошило до такава степен, че се налага да бъде приет в клиниката, където Виали вече е преминал два кръга химиотерапия заради открития през 2017 г. рак на панкреаса.

Лош знак и доказателство за влошеното състояние на италианеца е и пътуването на 87-годишната му майка Мария Тереза, която тръгна от Кремона за Англия.

Бившият национал получи подкрепа от куп колеги, сред които и другият от легендарното нападателно дуо - Фабрицио Раванели. Всички се молят за Виали и се опитват да му вдъхнат кураж, но прогнозите на лекарите не са добри.

А сред най-сериозно стискащите палци за чудо е селекционерът на Италия Роберто Манчини, който е близък приятел на Виали, както и бивш негов съотборник в Сампдория. "Моля се всичко да е наред, кураж, Джанлука!", написа Манчини.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos