Във футбола войната за революционната Суперлига не е свършила, въпреки че проектът бе замразен и 9 от 12-те клуба, които го стартираха, се оттеглиха.

Трите останали - Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, продължават с офанзивата.

Макар и индиректно, наемайки агенцията A22 Sports Management, която да движи делата по рестартиране на идеята.

Първият ход е радикален - агенцията е внесла апел в Съда към Европейския съюз, оспорвайки правото на УЕФА да ръководи еднолично футбола на континента.

"Това е факт от 1955-а и организацията има пълен монопол върху играта, а и бизнес страната на футбола", пише в жалбата, цитирана от The Athletic. Авторитетната медия твърди, че Европейският съд ще излезе с решение до март, а евентуално зачитане на апела може да е земетресение във футбола.

Вчера представители на A22 Sports Management са били в централата на УЕФА в Нион, Швейцария, където са опитали да се срещнат с хора от Изпълкома, както и от комисията на Клубовете.

На сайта на агенцията се появи съобщение, че такава среща е проведена, но УЕФА реагира веднага и отрече:

"Прегледахме всички записи от случилото се през деня в нашите офиси и не откриваме такава среща. Дадохме на хората от A22 Sports Management 2 часа и половина, в които да си уредят срещи с едрите акционери на клубовете и отделните Лиги, но всяко от предложенията им бе отказано и те не се срещнаха с никого. Никой не прие да седне на една маса с тях."

В същото време A22 Sports Management, представител на Реал, Барса и Юве, твърди в друго свое изявление, разпространено чрез световните агенции:

"УЕФА няма автоматично и дадено свише право да управлява европейския футбол и ние ще го докажем. Време е за промени, защото играта върви напред с бързи крачки, а единственото, за което УЕФА служи, е да крепи своето статукво."