Трети ден в Москва продължава съдебното дело срещу бившите руски национали Павел Мамаев и Александър Кокорин.

Двамата са в ареста от шест месеца, обвинени в нанасяне на побой на държавен служител, когото са и обидили на расистка основа (той е от корейски произход).

Делото е следено с особен интерес в Русия, но днес заседанието бе кратко, след като бомбена заплаха евакуира залата в Пресненския съд в столицата. Разбира се, оказа се фалшива, което не спря футболистите и техните приятели-обвиняеми, да се смеят ехидно на случващото се.

Ситуацията им обаче никак не е смешна, защото ги грози присъда до 7 години затвор, ако бъдат признати за виновни по всички обвинения.

Вчера в съда се чуха изключително куриозни неща при публичното даване на показания от свидетели.

Например - Александър Куропаткин, промени почти изцяло своето виждане за това какво се е случило във въпросната вечер на 11 октомври.

Сега той не е сигурен кой точно е ударил въпросния жалител, както и за други щети, нанесени в заведението "Кофемания" рано сутринта след запоя в нощен клуб "Егоист". Пред този бар също е имало сбиване с участието на компанията с футболистите, като е входирана жалба и от пребит там гражданин. За боя над него свидетелите май също са позабравили...

Но се разбра, че във въпросната вечер осемте мъже в компанията са поръчвали без да се притесняват. Сметките им в двете заведения само за алкохол и безалкохолни напитки е около 6000 долара (388 000 рубли).

В поръчваните артикули влизат 3,4 литра уиски, бутилка бяло вино, бутилка шампанско, както и 21 шота с различно съдържание.

Също така се потвърди, че Кокорин се е целувал с непознато момиче, което накара съпругата му да стане и да напусне залата, видимо гневна.

Снимка: AP/БТА