Ревизия на БФС ще установи дали има злоупотреби. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след провеждането на Съвета за сигурност към Министерски съвет. По-рано днес спортният министър Красен Кралев обяви, че кабинетът преустановява отношенията си с Българския футболен съюз до подаване на оставка на председателя Борислав Михайлов, поискана лично от Борисов.

"Вижте със спортно-техническата част и това, което прави Футболният съюз ние не се произнасяме. Когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради груба олигофрени или недоброто ръководене на футболния съюз и протестни действия към него. Резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление, ремонти направихме. Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортно министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз", заяви Борисов.

трашно преекспонираха нещата. Няколко олигофрени действително, които дадоха хитлеристки знаци. Публиката си беше прекрасна, ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София и не даваме оценка на Великобритания, че това е цветът на английската нация. Те да бъдат малко по-смирени в изказванията си, когато става въпрос за България. Виждате, че реакцията на държавата към тези, причинили всичко това, е мигновена. България е най-толерантната държава", подчерта министър-председателят.

Той посочи, че не се бърка на БФС, но може да забрани на правителството си да прекрати всякакви дейности.

"Освен това да видим по сигналите", допълни още премиерът Борисов.

На въпрос дали смята да направи ревизия на БФС, Борисов заяви, че такава се прави в момента.

"Вече има една граница, която не ми е приятно. Не може държавата да бъде обвързана с един човек", поясни пемиерът.

По думите му проверките ще кажат дали има злоупотреби. Той посочи, че расистките прояви са били причина за позицията на правителството спрямо БФС. "Иначе всички падат", каза Борисов за мача.