Възможността стадионите у нас да бъдат затворени до дни и оставащите футболни мачове да се доиграят без фенове е съвсем реална.

Това заяви здравният министър Кирил Ананиев на извънредната си пресконференция днес.

Като причина той посочи броят заразени с COVID-19 напоследък, както и нарастващите случаи на коронавирус в професионалните футболни клубове. В Черно море има над 20 заразени, а в Царско село също има 5 случая.

Двата отбора играха помежду си, като чак след това стана ясно, че Мартин Кавдански от "царете" е бил с положителен тест.

"Ако този процес се задълбочи, може да предприемем мерки за игра на футболни мачове без публика. По всяка вероятност заразата е дошла отвън, а не от самия мач. Ако има влошаване на показателя, в следващите дни ще предприемем такива мерки", обясни Кирил Ананиев. 

Преди по-малко от седмица финалът за Купата на България се игра пред 12 000 зрители, а мерките за социална дистанция бяха сериозно погазени по трибуните на националния стадион "Васил Левски". Напълно очаквано феновете не носеха и маски.

До края на сезона в първата шестица на първенството има още два кръга, докато в плейофите, които дават право на участие в Лига Европа и определят изпадащите, трябва да бъдат изиграни други шест двубоя.