Оставане в редиците на Милан изглежда като все по-малко вероятен вариант за Златан Ибрахимович. Самият той намекна за това в последното си интервю, в което заяви, че не е играч за Лига Европа, а участие в този турнир не подхожда и на "росонерите".

Миланският гранд е на границата на зоната за евроучастие и се намира на седмо място с 49 точки, докато Наполи и Рома са шести и пети с по 51 точки.

"Ибра играе, за да спечели нещо. Ако ли не - остава вкъщи. Казаха ми, че да се откажа в Америка е прекалено лесно, така че се върнах в Милан. Правя го от страст, защото на практика играя за без пари... После цялата тази ситуация с COVID се случи и спря всичко. Помислих си, че това е намек, че трябва да се откажа", разказва Ибрахимович в голямо интервю, което ще излезе в съботния брой на La Gazzetta dello Sport.

 "За щастие се върнах на терена. Ибра е роден да играе футбол. И все още е най-добрият във футбола. Ще видим как ще се чувствам след два месеца. Ще видим какво ще се случи в Милан. Ако ситуацията е такава, по-скоро няма да ме видите тук следващия сезон. Ибра не е играч за Лига Европа. Милан също не е отбор за там", добавя 38-годишният швед.

Откакто се върна в Милано, Златан има 6 гола в 13 мача, които е изиграл във всички турнири. 

"Ибра е тук и си върши работата. Нужен съм тук, иначе феновете няма да ги има. Не знам дали ще имам друг отбор след Милан. Не обичам да си затварям врати или да се лишавам от възможности. Бих отишъл някъде, където имам контрол, а не където думите не струват нищо. Още обичам това, което правя", казва още нападателят.

Той обаче не пожела да коментира евентуалната треньорска смяна в клубния му тим. В момента Стефано Пиоли е треньор на Милан, но спекулациите, че Ралф Рагник ще го наследи от новия сезон продължават с пълна сила. Ибрахимович бе категоричен, че няма идея кой е Рагник.