Срещата между Евертън и Нюкасъл на "Гудисън парк" беше прекъсната за десетина минути, след като млад зрител излезе на терена и се завърза за гредата.

Младежът слезе на терена и се завърза през гърлото със свинска опашка с лице към терена, а шокиращият инцидент породи невярващи погледи сред играчите.

Странникът носеше тениска, на която пише "just stop oil" (просто спрете горивото), като това е зелено движение, което призовава за действия срещу климатичните промени.

Подобен инцидент имаше и ден по-рано на мача между Арсенал и Ливърпул, но тогава протестиращият се беше вързал за ръцете и освобождаването му бе по-лесно.

Сега служителите по сигурността на "Гудисън парк" се забавиха много, като дори вкараха в употреба големи клещи, с които също не успяха да разрежат свинската опашка. След дълги опити в крайна сметка освободиха младежа и го изнесоха от терена, въпреки че той се съпротивляваше.

Иначе Евертън се възползва от дългото продължение на срещата и вкара гол в 99-ата минута чрез Алекс Иуоби, за да стигне до победата. Тя е изключително важна в битката за оцеляване. "Карамелите" остават на 17-а позиция с 25 точки.

Снимка: Getty Images