Тази сутрин той бе представен от президента на клуба Трифон Попов на пресконференция, преминала при огромен медиен интерес.

В неговия екип влизат Радослав Здравков, който ще е първи асистент, досегашният временен наставник Петко Петков, кондиционният специалист Давид Родригес и треньорът на вратарите Здравко Букарица.

"Не беше трудно да взема решение да поема Литекс, а дали ще има промяна в отбора, времето ще покаже. Все още е едва първи ден. В Литекс ще приложа философията и знанията, които имам като треньор. Чака ни много работа и времето ще покаже и ще даде резултати, разбира се положителни, бяха първите думи на Пенев. На никой не му харесва да губи, в момента не е приятно отпадането от евротурнирите. ОК, теглим чертата и започваме да работим отначало", заяви Пенев, цитиран от "Дарик".

"Започваме да работим много здраво и много сериозно. Само това е начинът за постигане на добри резултати. В следващите няколко дни ще имаме достатъчно време да обсъдим ситуацията в клуба и промените, които трябва да се направят. Що се отнася до поставените от ръководството на клуба цели аз мисля, че щом като си тук в Литекс те са високи. Знаем какво е постигнал клубът през всичките тези години и, че целите са най-високи. Аз съм максималист и искам да печеля и побеждавам. Винаги се стремя към първото място, но разбира се това нещо идва с много труд. Сега трябва първо да се потрудим и съм сигурен, че резултатите няма да закъснеят", каза още бившият треньор на ЦСКА.

"Няма да влизам в подробности за това, което сме си говорили с ръководството. Всичко е наред. Винаги се боря за трите точки във всеки един мач. Това е религията, която изповядвам, независимо с кого играем и дали сме домакини или гости. Нагласата ни трябва винаги да е за победа. Още повече, че това е отборът от миналата година и трябва със самочувствие и спокойствие да покажем една добра игра", подчерта Пенев.