Сезон 2019/2020 няма да остане в съзнанието на Джеси Лингард като един от най-добрите му в професионалния футбол. Футболистът на Манчестър Юнайтед трябваше да чака до последния кръг и последните минути на шампионата, за да отбележи първия си гол. И докато попадението донесе радост на Джеси, други двама души бяха на противоположния полюс на емоциите.

Лингард отбеляза в 98-ата минута на гостуването на Лестър, за да увеличи преднината на Юнайтед до 2:0, а с този свой гол лиши от печалба фенове, които бяха направили нетрадиционен залог срещу него.

Антъни Джонсън и Пийт Селби бяха заложили скромни суми за това играчът да завърши този сезон без гол и асистенция в първенството. Залозите им носеха многозначното название "Лингард да стреля халосни патрони" и щяха да им донесат съответно 135 и 670 паунда срещу съответно 3.30 и 10 паунда първоначална инвестиция.

27-годишният национал на Англия приключи пълнителя с халосни патрони точно във финалните секунди на сезона, за да "бръкне в джоба" на двамата фенове.

Лингард отбеляза и с голяма доза съдействие от страна на Каспер Шмайхел, който буквално му подари топката и той я прати в празната врата.

Все пак една от бетинг компаниите предложи да изплати на Джонсън сумата от 135 паунда, като той я прие, но с условието, че веднага след това ще я дари за благотворителност, както и направи.