Истинска и напълно обяснима лудост настана в Париж, след като местният ПСЖ подписа с шесткратния носител на "Златната топка" - Лионел Меси.

От няколко дни хиляди фенове чакаха на летището, около "Парк де Пренс" и пред офисите на клуба, а истерията вече се пренесе и около предстоящите мачове на парижани. Първият от тях е още в събота, когато в Париж гостува отборът на Страсбург.

Едва ли Меси ще дебютира точно тогава, но феновете не искат да пропускат нито един шанс, като веднага изкупиха целия капацитет на стадиона.

За домакинските фенове са предвидени около 45 хиляди билета, но на черния пазар настана истински бум.

Медиите във Франция тъврдят, че някои билети са достигнали космическа цена от 1500 евро. И това за мач между ПСЖ и Страсбург, а не финал на Световно първенство или Шампионска лига.

Пълният капацитет на стаидона ще бъде отворен, в зрителите ще трябва да предоставят свидетелство за ваксинация или отрицателен PCR тест, направен 48 часа преди сблъсъка.

Наитина умопомрачителни цени, защото най-скъпият сезонен билет е този на Арсенал, койт е със стойност от 891 евро.

Мачът ПСЖ - Страсбур обаче е оценен на 1500 от нелегалните търговци.

Ако Меси не играе срещу Страсбург, то феновете поне ще очакват неговата поява преди мача, което също ще бъде исторически за футбола момент.

Едва ли за дебют на аржентинския гений ще бъде използвано някое от следващите две гостувания на Брест и Рен. По-скоро се очаква това да се случи срещу Клермон Фут на 12 септември.

В същото време френски медии написаха, че ПСЖ е продал до момента около 250 000 фланелки с номер 30 и името на Лео. Това е приход от около 37 милиона евро за клуба само часове, след като привлече аржентинеца.

Според "Екип", само във вторник вечерта, когато клубът обяви сделката и пусна фланелките онлайн около 23 ч централно европейско време, са продадени за около 40 минути над 100 000 бройки.

Очаква се до края на 2021-ва продажбите да са в десетки милиони екипи, както и стотици видове други артикули, свързани с Меси. Което, естествено, ще върне инвестицията на парижани в играча доста бързо.