Любимата кола на Диего Армандо Марадона се появи изненадващо на търг в Париж и е оценявана на сума между 180 и 240 хиляди долара. Това е сребристо "Порше 911" по поръчка, произведено и модицифирано специално за мегазвездата през 1992 г.

Колата е подарък за аржентинеца от испанския клуб Севиля, който го привлече след изтичането на наказанието му за допинг (първото) и Марадона изигра един сезон с екипа на отбора.

Той е наричан и днес "забравеният сезон" от една иначе блестяща кариера, тъй като Диего и Севиля не постигнаха нищо. Но за година в града, Марадона остави незабравими спомени сред местните, особено с лудото каране на "Порше"-то по улиците в ранните часове на деня.

Или късните на нощта - зависи от гледната точка.

Както и с култа към него, стигнал дотам, че най-популярният матадор в света в онзи момент, му предоставя безплатно една от вилите си край града, за да живее десетката в нея, докато играе за Севиля.

Автомобилът наистина е специален - произведени са общо 1200 такива от серията, като над половината са с екстри и поръчкови. Собственикът - компанията Bonhams, обяви начална цена от 180 000 долара.

Колата е носила сантиментална стойност за Марадона до първите години на новия век, когато е дадена на негов близък приятел, а после следите се губят до купуването от настоящия собственик.