Бразилската футболна легенда Роналдиньо започва да си стъпва на краката след тежкия период в парагвайски затвор, пишат медиите в родината му.

А преди няколко месеца се смяташе, че може да се стигне дори да ефективна присъда и сериозен престой зад решетките и нещата съвсем да се объркат за някогашния магьосник с топката.

Рони бе арестуван заедно с брат си Роберто Азис в началото на миналата година, след като двамата се опитаха да влязат в Парагвай с фалшиви паспорти.

Твърдеше се, че нередовният документ е бил нужен на бившия футболист, защото той не е имал право да напуска Бразилия заради дълговете си към финансови институции. След това се водеше дело срещу него за участие в престъпна група, замесена в пране на пари.

Именно заради дългове, в сметките си Роналдиньо имаше едва 6 евро, като дори бе прехвърлил повечето си притежания на трети лица. Имуществото му, което бе останало на негово име бе запорирано.

По всичко личи, че времето в затвора не е нанесло толкова сериозни щети по името на Роналдиньо, който в месеците след това носителят на "Златна топка" и световен шампион с Бразилия е успял да заработи 788 хиляди евро само от реклами. Той стана лице на няколко бразилски компании, участва и в музикален клип срещу сериозен хонорар.

Скоро пък се очкава да излезе филм посветен на футболната му кариера. А той също трябва да донесе солидни приходи на европейския шампион с Барселона за 2006 г.

Медиите в Каталуня пишат, че сериозно рамо за финансовото стабилизиране на Роналдиньо в най-важния момент миналата година е ударил неговият приятел Лео Меси, който му е дал пари назаем, а после е използвал контактите си за включването му в рекламните ангажименти.

Помогнали са също така Роналдо, Ривалдо и Роберто Карлуш - негови съотборници в "селесао" и приятели от времето на терена, с които спечели световната титла през 2002 г. Но тези информации остават неофициални и никой не потвърждава дали са истински - нито Роналдиньо, нито останалите звезди, за които се говори, че са помогнали.