Турнирът за Купата на Африка винаги е спойождан от доста комични ситуации, но понякога от от сериозни и плашещи скандали.

Надпреварата започва този уикенд в Камерун, а дни преди откриването един от треньорите призна, че е получавал доста сериозни и плашещи смъртни заплахи.

Това е 51-годишният Джон Кейстър, който е селекционер на скромния национален тим на Сиера Леоне, представляващ една от най-бедните и непрестанно раздирана от конфликти страни в света.

Съвсем логично заради състонияето на страната и националния тим на Сиера Леоне е сред най-скромните в Африка, но изненадващо успя да се класира за първата си Купа на Африка от 25 години насам, а основната заслуга бе на треньора Кейстър.

В дните преди да определи окончателния състав на тима, той е получил редица смъртни заплахи с цел да бъдат включени дадени играчи.

"Изключително съм тъжен, че едно събитие, което трбяваше да е празник за тази раздирана от проблеми нация, отново не мина без грозни неща.

Не мисля, че аз и семейството ми сме заслужили с нещо всичко това. Не мисля, че изобщо някой човек заслужава да бъде подложен на такива неща.

Заплахите получавах защото определени хора с огромно влияние смятаха, че даден играч трябва да бъде в състава за Купата на Африка.

Всичко това ме разочарова. Изминахме огромен път с тези момчета, класирахме се против всички очаквания, а сега имам притеснение да стъпна в Сиера Леоне, странта на моите родители, която обичам като своя.

Сигнализирах властите, но честно казано не очаквам да има някакво развитие около заплахите към мен", сподели той.

Сиера Леоне попадна в доста тежка група, като започва турнира с действащия шампион Алжир, а след това се изправя срещу изключително силния тим на Кот д'Ивоар. Последният мач н отбора е срещу Екваториална Гвинея.