Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на шесто място в сутрешната сесия от втория ден на предсезонните тестове на пистата "Сахир" в Бахрейн.

Никола, който дебютира във Формула 3 този сезон, вчера бе 11-и във вечерната сесия с време от 1.50,670 минути, но записа само 10 обиколки и прекара много време в бокса. Българинът беше един от пилотите, които вчера  сутринта имаха проблеми с DRS системите на колите им.

Никола записа най-сериозен прогрес в постиженията си в последния час от вчерашния ден - първо успя да слезе под 1.50 минути за обиколка - 1.49,458 минути, а 5 минути преди края на тестовия ден записа и най-доброто си време - 1.48,455 минути.

Вчера на 29-о място остана София Фльорш ("PHM Racing by Charouz"), която преди три години смрази света с ужасната си катастрофа в Гран при на Макао от програмата на Формула 3.

Германката е на 20 години, но се завърна в болида, въпреки че дълги седмици след онзи кошмар не се знаеше дали ще може да се движи нормално, да не говорим за управление на кола в моторните спортове.