"За първи път от много години, двата отбора, които играха най-постоянно в българското първенство ще се изправят един срещу друг в сряда, но за нас е по-добре ЦСКА да стане шампион, за да имаме ние опция да играем в Европа", каза Стоичков, цитиран от БГНЕС. 

"Дори не мога да се разсърдя или да съм недоволен от играта на отбора ми днес, защото, когато не си подготвен или концентриран резултатът е налице. Щом си мислят, че 90 минути на терена са само време за губене по-добре да спрем да играем. Да си мислиш, че 90 минути ще са лесни срещу тим като ЦСКА е фрапантно. Допуснаха много индивидуални грешки. Откакто съм в България претръпнах откъм емоции, защото няма какво да се направи. Никога не съм критикувал съдиите, освен един, но всички видяха мача", допълни бившият български национал, като продължи:

"Все още имаме един мач и последен шанс за Лига Европа. После имаме време за възстановяване и да мислим как ще се справим". По повод реакцията и овациите на публиката към него Стоичков каза:

"Има тръпка, когато съм на "Армията". Не забравям откъде съм тръгнал. Благодаря сърдечно на хората, защото показаха, че ме уважават. Винаги очаквам подобно посрещане. Не само тук, но и на всеки стадион в страната. Хората имат уважение към мен, защото съм дал нещо на този футбол".