Причината е, че по време на 19-та минута, в която традиционно се отдава почит и морална подкрепа към капитана Стилиян Петров, част от гостуващата агитка не се е присъедини към тях, а напротив – освирка стореното от бирмингамските фенове, предаде Гонг.

Един от привържениците написа в Twitter: "Жалко за Юнайтед, феновете освиркаха 19-та минута за Петров. Много тъжно."

Друг се присъедини с мнението: "Те са идиоти. Феновете на Манчестър Юнайтед освиркаха аплодисментите в 19-та минута за Петров. По-зле за тях."

"Феновете на Манчестър Юнайтед са най-ниска класа. Това е просто отвратително", пише момиче, възмутено от случилото се на Вила Парк.

Привърженик на Челси също се възмути от случилото се: "Привържениците на Манчестър Юнайтед освиркаха аплодисментите в 19-та минута, жалко. Ако това беше Челси, медиите щяха веднага да го обявят, но за Манчестър Юн? Всичко е наред."

"Интересно е да видя какво ще кажат медиите за това, че феновете на Юнайтед отказаха да ръкопляскат за Петров. Копелета", допълва друг.

"Привържениците на Манчестър Юнайтед показаха типичното си отношение на тъпанари. Освиркаха 19-та минута, предназначена за Стилиян Петров. Тъжно. :("

Още редица подобни мнения заляха социалната мрежа, заради случилото се. Аплодисментите в 19-та минута се превърнаха в традиция за феновете на Астън Вила, които по този начин демонстрират подкрепата си към Стилиян Петров, който в момента е в ремисия, след като води битка с коварната болест левкемия.

Юнайтед с впечатляващ обрат на Вила Парк