Полицията направи сензационно признание в третия ден от процеса. Главният детектив Хилтън Бота, който е един от основните свидетели на прокуратурата, също е бил заподозрян за седем убийства, след като е стрелял по микробус такси през 2009 година.

"Вчера ни съобщиха, че обвиненията към Бота за опит за убийство са подновени", каза говорителят на полицията Невил Малила.

Адвокатите на Писториус успяха да опровергаят полицейската работа на Бота, като опровергаха свидетеля на прокуратурата и го накараха да се съгласи, че версията на олимпийската звезда Писториус съвпада с доказателствата на местопрестъплението. "Звучи логично" се съгласи Бота вчера в съда.

Писториус категорично отрича обвиненията за предумишлено убийство като твърди, че е объркал приятелката си Реева Стеенкамп за крадец. Независимо частичния успех вчера, адвокатите на Писториус все още трябва да дадат основателни причини, заради които "Блейд Рънър" да бъде освободен под гаранция. Ако не успее да си издейства гаранция, Писториус може да остане зад решетките месеци или дори години, докато тече делото.

Днес ще се разбере, дали параолимпиецът ще използва физическия си недъг за освобождаването си. Писториус е роден без фибули на двата крака, които лекарите му ампутират до коленето още като бебе.

"Дълги години той убеждава целия свят, че е способен. Какво го прави способен? Технологията. Сега той е без технологията и се чувства безпомощен?", попита криминологът Лори Питърс.

Адвокатите на Писториус отказа да обсъждат стратегията си, предаде БГНЕС.

Писториус: Няма веществени доказателства за убийство

"Заковаха" Оскар Писториус с ключов свидетел

Писториус стрелял в пълен ресторант през януари

Писториус: Нямах намерение да убивам Реева