Параолимпийската звезда, който е обвинен в убийството на 29-годишната Стеенкамп, прекара осем дни в ареста в полицията в Претория, преди да бъде освбоден под гаранция на стойност 1 милион ранда (74 хиляди евро) в петък.

Писториус беше откаран в луксозния дом на чичо си Арнолд Писториус, който разкри, че спортистът иска да се свърже със семейството на Реева.

"Искаме около него да има минимално напрежение, но докато бяхме в колата той ми каза, че иска да се свърже с тях. Той си мисли за семейството на Реева през цялото време и неговата цел е в бъдеще да бъде част от това семейство".

Не е ясно дали семейство Стеенкамп ще пожелаят подобна среща. Бащата на убитата Реева каза пред южноафриканските медии, че Писториус цял живот трябва да се бори със съвестта си, ако е излъгал как е убил дъщеря му.

В нощта на 14 февруари южноафриканския атлет Оскар Писториус застреля приятелката си Реева Стеенкамп с четири куршума в дома си. Спортистът твърди, че е объркал Реева с крадец, но се откриха доказателства, които оспорват това твърдение.

И братът на Писториус ще бъде съден за убийство

Реева Стеенкамп беше погребана в родния си град Порт Елизабет.