Челси имаше сериозно превъзходство срещу своя съперник в първите 30 минути от срещата. Лондончани контролираха ситуацията на терена и атакуваха много опасно. Челси поведе в 16-та минута, когато Давид Луис с дълъг пас намери Фернандо Торес в наказателното поле на Рубин, където испанецът се пребори със защитник на гостите и успя да прати топката във вратата на Рижиков.

Рубин се опита бързо да изравни резултата и в 21-та минута Начо стреля опасно, но Петър Чех спаси. Челси бе много близо до това да вкара втори гол в 22-та минута, когато Бертранд се справи с трима футболисти на Рубин, а след това преодоля и Рижиков, но пред гол линията Шаронов изби топката. Фернандо Торес стреля в 32-та минута, но Рижиков отрази удара на испанския футболист.

Челси удвои своята преднина в 33-та минута, когато Хуан Мата отклони една топка в наказателното поле на Рубин към Виктор Моузес, който след това разстреля Рижиков, пращайки кълбото в горния десен ъгъл на вратата му.

Рубин получи правото да изпълни дузпа, след като в 40-та минута Ансалди стреля, а топката срещна ръката на Джон Тери в наказателното поле на Челси. Наказателният удар бе реализиран от Начо в 41-та минута.

През по-голямата част от второто полувреме двата отбора показаха открита игра. В 59-та минута Мата центрира от корнер в наказателното поле на Рубин, където Джон Тери стреля с глава, но над напречната греда. Челси вкара трети гол в 69-та минута, когато Лампард подаде към Хуан Мата, който центрира в наказателното поле на Рубин, където Фернандо Торес засече топката с глава и я прати във вратата на Рижиков.

До края на срещата футболистите на Челси контролираха случващото се на терена и дори на няколко пъти бяха близо до това да вкарат четвърти гол във вратата на Рубин.

Реваншът на стадион "Лужники" в Москва е след една седмица


szólj hozzá: Chelsea vs Rubin Kazan 3:1 MATCH HIGHLIGHTS