Воденият от Брендън Роджърс тим е с актив от 42 точки, като с по 1 назад са "карамелите" и "шпорите". Мачът започна отлично за "Ливърпул" и гостите се възползваха маскимално от обърквания в защитата на домакините, които първо си отбелязаха автогол чрез Райън Шоукрос, а след това подариха топката в краката на Луис Суарес за 2:0, съобщи БТА.

"Стоук" обаче се съвзе и изравни с попадения на бившите играчи на "Ливърпул" - Питър Крауч и Чарли Адам, но отговорът на гостите беше мигновен. Стивън Джерард покачи на 3:2 след удар от спорна дузпа за нарушение срещу Рахийм Стърлинг в 51-та минута, а Суарес донесе трите точки на своя тим с нов гол малко по-късно.

"Стоук" върна попадение чрен Джонатан Уотърс, но натискът на домакините остави Даниел Стъридж непокрит в наказателното поле и нападателят на "Ливърпул", завърнал се след продължително лечение на контузия, оформи крайното 5:3 в полза на мърсисайдците след ново разбъркване.

"Стоук" се намира на 12-о място във Висшата лига, но съвсем не е сигурен за оставането си в елита. Сити е с актив от 22 точки, а последният Кристъл Палас е с пет по-малко.