Гостите имаха предимство през първия час, но в последните 30 минути домакините натиснаха и стигнаха до равенство.

През първото полувреме гостите от "Ливърпул" определено бяха по-добрият отбор на терена и създадоха дoста положения пред вратата на Мишел Ворм.

Още в петата минута Фелипе Коутиньо пропусна да открие резултата, но ударът му по земя от непосредствена близост бе спасен с крак от Ворм. Холандския страж на "шпорите" се намеси решително и в две други ситуации, когато трябваше да излиза далеч извън рамката на вратата си и с шпагат да чисти топката от краката на Садио Мане.

В края на частта натискът на "Ливърпул" все пак даде резултат, след като Ерик Ламела събори в наказателното поле Роберто Фирмино. Джеймс Милнър застана зад топката и с хладнокръвно изпълнение даде аванс на гостите от Мърсисайд.

Гостите продължиха да бъдат по-активни и в началото на втората част. Първо Жоел Матип нацели напречната греда, а в 56-ата минута гол на Садио Мане бе отменен заради засада.

В последния половин час обаче домакините се активизираха и стигнаха до изравняването. Ерик Ламела успя да се пребори с двама бранители на "Ливърпул" за една висока топка в 72-ата минута и я отклони към непокрития Дани Роуз. Английският национал овладя топката и с плътен удар с левия крак изравни.

Малко след това Тоби Алдервейрелд се извиси над всички при едно центриране от корнер, но прати топката над вратата на Симон Миньоле.

Вижте класирането и програмата във Висшата лига