Кабаков направи множество грешки по време на четвъртфиналния двубой между двата тима на "Българска армия", който завърши с успех 2:1 за домакините.
 
Кабаков спести нарисуван червен картон за Александър Барт и не взе мерки срещу размахан неприличен жест на Фернандо Каранга. Освен това не изгони Вандерсон за изблъскване на едно от децата, които подава топките.
 
Петров призна, че е говорил лично със Кабаков, за да разбере причините за грешните отсъждания. Освен това призна, че той е опитал да ги компенсира и това е довело до нови неточности.
 
"След мача се чух с Георги по телефона и му зададох същия въпрос, който вие ме питате сега: Защо не изгони Барт?" Отговори ми, че е бил изостанал от ситуацията и не е бил сто процента сигурен, че трябва да покаже червен картон.
 
 Дали се е уплашил от евентуална реакция на публиката и на футболистите на ЦСКА, не знам. Това трябва да питате него. Факт е, че след като сбърка в тази ситуация, тръгна да компенсира грешката. Но това никога не поправя нещата, а просто води до още грешки", заяви Петров пред колегите от "България Днес".
 
"При отменения гол на Лукоки за мен решението е правилно. Макар и с малко, футболистът на Лудогорец е в засада. Искам открито да кажа, че аз избрах Кабаков да ръководи този мач.

Ако трябва отново да взимам решение, пак ще избера него. Георги е най-проспериращият наш рефер и вече пробива в Европа. Моля се сега да не бъде смачкан и хвърлен на боклука, както обичаме да правим ние в България".
 
"Да, Кабаков направи грешки и ще седне за неопределено време на резервната скамейка. Това е нормално и може да се случи на всеки. Не бива заради един мач да смачкаме момчето", смята Петров.