Английският национал, който вкара хеттрик при успеха над "чуковете" с 4:2, ще пропусне следващите два мача на своя тим. Рууни няма да играе срещу Фулъм през този уикенд, както и в мача от полуфиналите на турнира за ФА Къп срещу градския съперник Манчестър Сити на 16 април. Наказанието на Рууни влиза в сила, след като жалбата на Манчестър Юнайтед бе отхвърлена днес от ФА, информира БГНЕС. 

Голмайсторът бе обвинен в използването на вулгарен език, тъй като използва обидни думи към камерата, след като вкара последния си гол в мача, който се игра миналата събота. Играчът сподели разочарованието си в изявление:

"Гади ми се от факта, че ще пропусна два мача, един, от които е срещата с Манчестър Сити от ФА Къп на 'Уембли'. Не съм първият играч, който псува пред камерата и няма да съм последният. За разлика от другите обаче, аз се извиних веднага. Все пак съм единственият човек, наказан за псуване. Това не ми изглежда нормално".

От Манчестър Юнайтед също останаха недоволни от решението на ФА и обявиха:

"Нашият отбор е много разочарован от решението. Клубът даде всичко от себе си, за да намали наказанието, но не успя в това си начинание".