Алберт Попов прибира 12 773 швейцарски франка от сезона в Световната купа в алпийските ски, след като записа едно шесто и едно девето място, а още три пъти влезе в топ 30 на слалом (16-и, 20-и, 23-и).

Българинът е на 55-о място в крайното класиране на състезанието при мъжете, като от разпределението на парите, за него остава сума, равна на около 22 хиляди лева.

На върха на този списък при мъжете е Марсел Хиршер (Австрия), който завоюва осми пореден Голям кристален глобус. Победителят ще получи 564 хиляди долара.

Снимка: AP/БТА

Далеч, далеч пред останалите е Микаела Шифрин, спечелила рекордните 885 хиляди долара от наградни фондове през сезона в Световната купа. 

Американката записа безпрецедентните в историята 17 успеха в една състезателна година (общо 60 в Световната купа в кариерата).

На второ място е Петра Влъхова (Словакия) с 428 хиляди швейцарски франка.

Шифрин спечели този сезон трета поредна Световна купа, като триумфира с малките глобуси и в четирите дисциплини от алпийската програма.

Организаторите на Световните купи обичайно дават 47 хиляди долара за победа, но парични премии се връчват на първите 30 в класирането.