Световната вицешампионка Теодора Александрова се оттегля от художествената гимнастика и вече няма да е част от българския ансамбъл. Новината беше съобщена от президента на родната федерация - Илияна Раева пред БНР.

"Доколкото знам, Теодора Александрова се е отказала и няма да тренира с ансамбъла", заяви Раева.

Александрова получи контузия по време на Световната купа в София през април, която я извади от Европейското първенство, а през лятото гимнастичката трябваше да се подложи и на операция.

Другата състезателка от ансамбъла Елена Бинева се възстановява добре, предполагам в най-скоро време ще се включи на пълни обороти в подготовката. Иначе, подготовката на ансамбъла върви много добре. Новата система, която изиска Весела Димитрова с два състава показва много добри резултати. Състезателките и от втория състав са много добре подготвени, което ни дава успокоение за бъдещето“, допълни Раева.

По думите й, основната и най-важна задача пред гимнастичките е да бъдат във върхова форма за Световното първенство в Баку.

Теодора Александрова е родена на 17.07.2001 г. в София. Започва да тренира художествена гимнастика на 4-годишна възраст в клуб "Левски" при треньорката Божидара Ламбова.