Световният вицешампион в биатлона Владимир Илиев имаше емоционално завръщане на българска земя.

Сребърният медалист от индивидуалната дисциплина в Йостерсунд кацна на летище София заедно с екипа на българския отбор и срещна родните фенове рамо до рамо с президента на българската федерация Екатерина Дафовска.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>>

Десетки деца с големи плакати и български знамена посрещнаха героя от Троян под музикално озвучение на гайди. Той донесе първия медал от Световно първенство за България в историята, след като в миналото бе на няколко пъти много близо до подобни огромни постижения.

Снимка: Facebook

"Щастлив съм от посрещането. Много приятно съм изненадан. Благодаря на цял Троян и на федерацията. Много съм щастлив, че съм на родна земя. Не съм се прибирал близо 5 месеца и беше много тежък сезон.

Радвам се, че се получи този резултат и мога да кажа, че той ми спаси сезона и бъдещето занапред. Това е моят живот в последните 15 години. Всичко е събрано в един сак и няколко калъфа за ски.

Радвам се, че ми се получи, защото на много спортисти не им се получава през цяла кариера. Биатлона вече е малко по-различен. Постоянството е трундо и малко хора го постигат. Показвал съм, че винаги съм бил в добра форма, но няколко пъти ми се изплъзва медала. Един изстрел ме делеше от него, но сега се получи.

Стига да съм здрав и всичко с федерацията да е наред, мога да участвам и на Олимпийските игри. Могат да се подобрят някои неща, но бъдещето ще покаже какви промени ще следват", заяви световният вицешампион.

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook