Казахстан ще е следващият съперник на България в отборната тенис надпревара Купа "Дейвис", стана ясно след тегления днес жребий.

Сблъсъкът между двете страни ще се състои в средата на септември, а домакин на мачовете ще е България.

Дуелът срещу Казахстан е от изключителна важност за родния състав, като победа в него ще ни даде шанс да сме сред най-добрите отбори и да се борим за място на големите финали през 2024-а.

Всичко това обаче минава през тима на Казахстан, който е на 11-о място в ранглситата, но загуба с 1:3 от Чили миналия уикенд го лиши от участие на тазгодишните финали в Испания.

За мачовете срещу Чили, казахстанският тим бе в състав Александър Бублик (№50), Михаил Кукушкин (№217), Дмитри Попко (№385), Александър Недовесов (№1019) и Андрей Голубев (№47 на двойки).

Голямата надежда на родния тим е, че през септември ще успее да привлече Григор Димитров в състава си, а треньорът Валентин Димов гарантира, че ще бъде сторено всичко възможно най-голямата ни звезда в този спорт да бъде част от тима за мачовете срещу Казахстан.

"Ще пожолим необходимите усилия да привлечем Григор Димитров. Ще проведем нужните разговори с него и се надяваме той да ни подкрепи.

Не мога да кажа какви са шансовете това да се случи на този етап, но си мисля, че те изобщо не са малки.

Надявам се да приеме. Присъствието му ще е огромен плюс. Не само за отбора и шансовете ни за победа, но и за изразстването на всеки един от останалите тенисисти", заяви той.