Дългогодишния треньор на Симона Халеп - Дарън Кейл, отново се изказа в нейна подкрепа, след като румънката даде положителна допинг проба през октомври миналата година.

Австралиецът в момента е треньор на Яник Синер, но продължава да се интересува от случилото се с Халеп и да е убеден в нейната невинност.

Освен това той даде яснота около нейния случай, като става ясно, че ще има изслушване в рамките на този месец.

"Мисля за случая със Симона много и съм огорчен всеки път, когато се сетя. Нямам кой знае какви новини, но разбрах, че ще има изслушване през февруари, което ще й даде възможността да даде своята версия.

Преди време изразих становище и съм готов да се закълна в думите си. Няма начин тя да мами. Тя е страхотна спортистка и човек. Няма начин да е съгрешила. Пожелавам й късмет.

Вярно е, че всички атлети са отговорни за субстанциите, които вкарват в тялото си и Симона ще плати цената. Да се надяваме, че не е нещо сериозно, но със сигурност вината не е нейна. Надявам се антидопинговата компания да е направила грешка, или някой от WTA, или пък някой от отбора й. Надявам се някой да поеме отговорност, защото със сигурност вината не е на Симона", заяви Кейхил.

Халеп и Кейхил работиха заедно от 2015 година преди тя да обяви раздялата им през октомври 2021 година.

Под негово ръководство румънката спечели "Ролан Гарос" през 2018-а и "Уимбълдън" през 2019-а. Още преди тези титли тя достигна първото място в ранглистата.