Българското участие на Australian Open ще започне във вторник, макар все още да няма точно разпределение на мачовете по часове и кортове.

Организаторите само съобщиха, че турнирът ще започне с мачове от горната половина на мъжката и женскта схема, което логично означава, че долните половини ще играят във вторник.

Именно в долните части на схемите са Григор Димитров и Виктория Томова, които ще изиграят двубоите си във втория ден на турнира.

Гришо ще стартира срещу 20-годишният чешки дебютант в турнира - Иржи Лехечка, докато Вики Томова, която преодоля квалификациите на турнира, ще се изправи срещу световната №62 - Ализе Корне от Франция.

Разпределението на схемите беше новина, която вълнуваше феновете по света, най-вече заради сагата около Новак Джокович.

Като №1 в света той логично е на върха в горната част от схемата, което означава, че той трябва да играе в понеделник, а това е възможно най-лошата новина за сърбина.

Утре сутрин българско време той има изслушване от министъра по имиграцията, който по-рано днес анулира неговата виза.

Екипът на Джокович обаче обжалва, а след края на утрешното изслушване, съдът ще може да преразгледа фактите около казуса и да потвърди решението на министъра, или да пусне за втори път Ноле в Мелбърн.

Опасенията на екипа на сърбина е, че съдът няма да може да вземе своето решение утер и в неделя, а ще изчака до понеделник, което е и следващият работен ден.

Но това вече не изглежда изобщо като вариант, защото ако решението се забави до понеделник, то вероятно Джокович вече ще е принуден да се откаже от турнира, притиснат от времето.

Оптималният вариант за сърбина бе съдът да вземе решение най-късно в понеделник, а той да играе във вторник. Това обаче няма да се случи.

И така забавените решения могат да доведат ситуацията до това, че Ноле да получи позволение да играе на Australian Open, но да бъде твърде късно да го направи.